Petrović: Nedostaje nam širina u ekipi

Fudbaleri Radnika završili su pripreme na Zlatiboru u kojima su zabilježili jednu pobjedu (Sloga 4:1), remi(Inđija 1:1) i poraz (Spartak 0:1). Trener Slavko Petrović zadovoljan je urađenim i najavljuje da će do starta lige biti skoncentrisan na rad sa loptom.

– Izuzetno sam zadovoljan urađenim. Igrači su radili krajnje profesionalno, , vidno je da su im noge još teške, ali planiram da ih u narednom periodu malo odmorim. Veoma bitno je da su nas zaobišle povrede a sem golmana Hodžića, ostali su spremni za dalji rad. Naredne dvije sedmice više ćemo raditi sa loptom, a planirano je i odigravanje kontrolne utakmice kao provjera pred start lige, ističe prvi strateg Radnika Slavko Petrović za zvanični sajt klub.

Radnik je ovog ljeta ostao bez nekoliko igača.

– Iz ekipe je otišlo osam igrača. Još nemamo tu širinu koja je neophodna. Čak 13 igrača su iz mlađih selekcija, radili su kvalitetno. Angažovali smo nekolicinu, prevashodno mladih, tako da ćemo pokušati dobrim radom i fizičkom spremnosti, nadoknaditi nedostatak dovoljnog broja kvalitetnih igrača. Ni u većini drugih klubova nije bolja situacija, tako da očekujem jedno kvalitetno prvenstvo, dosta izjednačeno. Sem možda dva-tri kluba u Premijer ligi, koji su dosta kupovali, svi ostali  pokušavaju da što jeftinije prođu u ovom prelaznom roku, naglašava Petrović.

Novonastala situacija nije pogodila samo Radnik već i brojne klubove u svijetu.

– Mi smo u angažovali igrače koji bi trebali da budu naša budućnost.  Doveli smo mladog golmana Luku Kačavendu, koji ima 18 godina a već je mladi reprezentativac  BiH, tu je i mladi Babić,  još junior, a najnovije angažovanje Dejana Koraksića, koji ima 22 godina je investicija koja bi se trebala isplatiti. To treba da bude opredjeljenje u radu kluba za naredni period. Imamo i nekoliko mladih iz sopstvenog pogona, koji su već istakli kandidaturu za seniorski sastav, a samo tako možemo održati stabilnost kluba. Stvaranje igrača i njihova prodaja kako bi klub opstao, rekao je prvi starteg Radnika.

Pecu su pogrešno savjetovali

Veliki hendikep je neodazivanje Demira Pece i njegov neodlazak na pripreme, Petrović ističe da mu je žao postupka ovog igrača.

– Peco je neko u koga je Radnik četiri godine mnogo ulagao. On sa nama ima važeći ugovor dvije godine i naravno da ga nećemo pustiti bez odgovarajućeg obeštećenja. Neko je pogrešno nasavjetovao Demira, žao mi je momka, izuzetno kvalitetnog i vrijednog, a u ovoj priči najviše će on izgubiti. Svi problemi mogli su da se riješe, ali je morao trenirati . On je pod suspenzijom, neće igrati ni trenirati sa klubom, a na njemu je da odluči do kada će to tako trajati, naglašava trener Radnika.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *