Petrović: Izgradnja dionice od Bijeljine do Rače, doprinjeće daljem razvoju Bijeljine /VIDEO/

Posmatrajući parametar da na svakih 20 sekundi u svijetu pogine jedna osoba u saobraćaju, jasno je koliko je važno i kod nas raditi konstantno na edukaciji i prevenciji saobraćajnih nezgoda sa teškom ili smrtnom posljedicom. U proteklih desetak godina smanjuje se broj žrtava u saobraćaju na putevima Srpske, što je u značajnom procentu rezultat represivne policijske kontrole, rekao je direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Srpske, gostujući u ovonedjeljnom izdanju emisije Panorama.

Govoreći o putnoj infrastrukturi i transportu Mladen Petrović ističe da su auto-putevi najbezbjedniji za odvijenje saobraćaja, a najbolja su i poveznica za ekonomski razvoj i investicona ulaganja u krajevima kroz koje prolaze. Napominje i da će izgradnja dionica od Bijeljine do Rače,doprinjeti daljem razvoju Bijeljine.

Bijeljina je sa aspekta bezbjednosti saobraćaja postigla dosta toga samom izgradnjom obilaznice i kružnih tokova, međutim infrastruktura je takva da ne dozvoljava da se u tom smislu postigne maksimum, navodi Petrović.

Petrović koji je inženjer građevinarstva po struci istriče značaj toga što Bijeljina ima Direkciju za izgradnju i razvoj grada koja je bila a i sada je nosilac važnih infrastrukturnih projekata,poput šetališta na kanalu Dašnica, te nove zgrade Autobuske stanice, uređenja ulice Patrijarha Pavla i drugih projekata, međutim Bijeljini kaže nedostaje projekata.

Saobraćajne gužve i problem parkiranja vozila u gradu još uvijek su teme koje izazivaju najveću reakciju javnosti. O rekonstrukciji ulice Stefana Dečanskog u Bijeljini, ali i drugim aktuelnim temama govorićemo opširnije 11. decembra od 20 časova u emisiji Panorama.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *