Perić: Srpsku je iznjedrila ljubav i želja za slobodom srpskog naroda

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić poručio je povodom Dana Republike, 9. januara, da je Srpsku iznjedrila ljubav i želja za slobodom srpskog naroda.

Na prazničnom prijemu za sveštenstvo, privrednike, društvene radnike, predstavnike mjesnih zajednica i političkih stranaka, Perić je sumirao pozitivne rezultate u prethodnoj godini u ovoj podmajevičkoj opštini i najavio dalji progres u svim segmentima.

Delegacija opštine Ugljevik i Opštinske boračke organizacije odale su počast poginulim borcima polaganjem vijenaca na centralnom spomen-obilježju.

“Naš podmajevički kraj dao je više od 300 najboljih sinova za odbranu Srpske i njenu slobodu i ove junake i njihove porodice nikada ne smijemo da zaboravimo, podrška njima je naša svakodnevna obaveza”, rekao je Perić novinarima.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković rekao je da Dan Republike simbolizuje slobodu srpskog naroda i poželio da svi žive lijepo u Republici Srpskoj.

Republika Srpska danas proslavlja Dan Republike i 31 godina postojanja, svečanim defileom u Istočnom Sarajevu.

Deveti januar se slavi kao Dan Republike Srpske jer je tog datuma 1992. godine nastala pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *