Perić: Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove blokira funkcionisanje grada

Gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove trebalo bi da daje naloge AD „Komunalcu“ kada je riječ o čišćenju, pranju ulica, košenju i uređenju zelenih javnih površina, ali trenutno stanje u gradu pokazuje da ovo odjeljenje uopšte ne vrši svoj posao, izjavio je odbornik Republičke stranke Srpske u Skupštini grada Bijeljina Danijel Perić.

– Još na prvoj sjednici Skupštine grada sam govorio da se nedovoljna sredstva izdvajaju za zajedničku komunalnu potrošnju. Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove trebalo je u martu da potpiše sa „Komunalcem“ ugovor za održavanje zelenih površina, a njihovo odgađanje nas je dovelo do toga da građani već sada proglašavaju Bijeljinu za jedan od neuređenijih gradova u Srpskoj – istakao je Perić.

On je naglasio da je iznos od 30.000 KM koje Grad izdvaja za pranje ulica mizeran.

– Za taj iznos ulice u gradu mogu biti oprane dva ili tri puta godišnje, a da ne pominjem činjenicu da ulice i javne površine nisu dezinfikovane od septembra prošle godine, iako smo svjedoci da se situacija u vezi sa virusom korona komplikuje – dodao je Perić.

Prema njegovim riječima, navedeno odjeljenje mjesecima blokira normalno funkcionisanje grada, jer kao što je odugovlačilo sa potpisivanjem ugovora sa „Komunalcem“ o održavanju zelenih javnih površina, tako je dočekalo i septembar bez potpisanog ugovora sa „Vodovodom i kanalizacijom“ o održavanju kišne kanalizacije.

– Slijedi period padavina i treba da se spremimo za „poplave“ u Račanskoj ulici. Đacima, studentima, svim građanima, biće otežano kretanje u ovoj i drugim ulicama, jer kišna kanalizacija nije očišćena, a jedini krivac za to je Gradska uprava – kaže Perić.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.