Penzioneri sve više žrtve prevare /VIDEO/

Udruženja potrošača u BiH zatrpana su prijavama potrošača koji su žrtve prevara u nelegalnoj trgovini. Kupovinom putem njih potrošači izlažu velikom riziku da budu prevareni. Prevarom se smatra sve ono što potrošači naruče putem društvenih mreža, a ne stigne im u tom obliku, odnosno uplatite novac i ne dobijete ništa zauzvrat.  U posljednje vrijeme na meti određenih  malverzacija  našli su se i naši najstariji žitelji, kažu u  bijeljinskom Udruženja potrošača “Zvono”.  Njima se često prezentuju određeni proizvodi pod jednim uslovima, a prodaju pod drugim. Kako  izbjeći ovakve vrste  prevara? 

U posljednje vrijeme na području BiIjeljine Udruženju potrošača “Zvono” penzioneri  se sve više žale na takozvanu komercijalnu prodaju proizvoda od vrata do vrata.

Kako navode te prezentacije su uglavnom podložne određenim prevarama, pa iz ovog Udruženja upozoravaju penzionere da ne nasjedaju na to.

Zakon o zaštiti potrošača definiše i ovo pitanje.

On kaže da Udruženje daje potrošačima uputstva na koji način da ostavre svoja prava i u tome su do sada uglavnom uspijevali.

Bilo je slučajeva i da su građani tražili odštetu što se rješava kroz sudski postupak.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *