Patrijarh Porfirije: Manastir Miloševac mjesto narodnog obnavljanja /VIDEO/

Njegova svestost patrijarh Porfirije poručio je da Manastir Miloševac, u kojem je danas služio prvu Svetu arhijerejsku liturgiju, treba da bude mjesto sveukupnog crkvenog, vjerskog i narodnog obnavljanja.

Patrijarh Porfirije je ukazao da Srbi kao narod itekako imaju razloga da prevazilaze svoje parcijalne interese i izgrađuju jedinstvo u svemu onome što je neophodno za sve.

Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem zahvalio je patrijarhu srpskom Porfiriju na posjeti manastiru Miloševac kod Prijedora koji, kako je rekao, vaskrsava na čudesan način.

Manastir u Čirkin Polju kod Prijedora posvećen je Pokrovu Presvete Bogorodice i njegova obnova počela je 2018. godine, a episkop banjalučki Jefrem je novembra iste godine osveštao temelje hrama.

Prvoj liturgiji u ovom manastiru prisustvovao je danas veliki broj vjernika.

Svečanosti, koja je upriličena povodom završetka građevinskih radova na manastiru i pokrivanja manastirskog konaka, prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH. Ovo je veoma važan događaj za čitavu regiju, Srpsku pravoslavnu crkvu i pravoslavlje u cjelosti, rekao je Milorad Dodik.

Podsjetimo, Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije doputovao je sinoć u Banjaluku gdje mu je svečani doček priredjen pred Hramom Svete Trojice. U svojoj besjedi Njegova svetost, patrijarh srpski, poručio je da je dolazak u Republiku Srpsku veliki blagoslov.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *