Pandemija ne ometa milionske projekte u Bijeljini /VIDEO/

Bijeljina će dobiti ulicu 9. januar, biće to naziv nove saobraćajnice u gradu. Privodi se kraju brojni kapitalni projekti koji se realizuju sinergijom republičke i lokalne vlasti. Gradski trg, čija je rekonstrukcija u toku dobija nove sadržaje, najavio je gradonačelnik Bijeljine na konferenciji za medije.

Bijeljina dobija novu modernu saobraćajnicu, koja će biti ulaz u grad i vodiće do nove Autobuske stanice koja je u izgradnji. U čast Dana Republike ova ulica dobiće ime 9. januar, najavio je danas prvi čovjek grada.

Radimo u punom kapacitetu i u toku je realitzacija brojnih kapitalnih projekata, kaže gradonačelnik. Ističe da grad zajedno sa mještanima naselja na području Bijeljine radi na asfaltiranju p0uteva i ulica za šta su do sada tri puta raspisivani tenderi.

Grad zajedno sa građanima radi i na izgradnji vodovodne mreže, te postavljanju javne rasvjete. Podsjeća da je Gradski park potpuno renoviran, a uskoro će biti završeni radovi na uređenju i rekonstrukciji platoa na Gradskom trgu, gdje će se naći i sasvim novi sadržaji.

Uređenje šetališta uz kanal Dašnica se privodi kraju. Uskoro će biti završena i rekonstrukcija Sokolskog doma.

Završena je i izgradnja nove moderne ogledne farme na ekonomiji bijeljinske Poljoprivredne škole.

U Tehničkoj školi Mihajlo Pupin završena je prva faza radova na izgradnji objekta gdje će biti smještene učionice za praktičnu nastavu.

Za uređenje sale Gimnazije dio sredstava obezbijedila je i dala Vlada Srbije, dok je za postavljanje parketa i krova sredstva izdvojila Gradska uprava.

Kako bi se unaprijedila poljoprivredna proizvodnja izgrađeni su sistemi navodnjavanja u Donjem Crnjelovu i Batkoviću.

Mićić podsjeća i da je trebalo da počne izgradnja novog Vatrogasnog doma, radovi još nisu počeli jer je nekoliko puta oboren tender, ali će kaže on uskoro biti izabran najbolji ponuđač, kako bi se ušlo u realizaciju i ovog projekta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *