Pahor: BiH da dobije kandidatski status bez preduslova /VIDEO/

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor danas je u Sarajevu izrazio snažnu podršku ove države prema BiH i regionu u njihovim zalaganjima da postanu članice Evropske unije.Pahor koji učestvuje na 11. Sarajevo Biznis Forumu, naglasio je da je predložio evropskim liderima da BiH treba da dobije kandidatski status bez dodatnih preduslova.

Predsjednik Slovenije Borut Pahor rekao je danas, u uvodnom obraćanju na otvaranju “Sarajevo biznis foruma”, da BiH treba da dobije kandidatski status bez preduslova i da se onda traži od vlasti u BiH da ispune obaveze.

Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije akcenat stavlja na povezivanje zemalja regiona, ako nastupimo jedinstveno na tržištu bićemo jači, poručuje on.

BiH se aktivno zalaže za zajedničko regionalno tržište nastalo u sklopu Berlinskog procesa, a razrađeno na Samitu u Sofiji, kaže Željko Komšić.

Tema ovogodišnjeg “Sarajevo biznis foruma” je “Niršoring-perspektiva za region”, odnosno mogućnosti realociranja proizvodnih kapaciteta evropskih kompanija u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *