Ozvaničen početak radova na HE “Mrsovo” /VIDEO/

Imamo preko 500 miliona više investicija nego prošle godoine, što omogućava da su nam makroekonomski pokazatelji dobri i da je Republika Srpska danas stabilna i sigurna”, naglasio je predsjednik Republike nakon što je ozvaničen početak radova na Hidroelektrani “Mrsovo”, napominjući da je ovim iskazana sva sposobnost Republike Srpske da i u složenim okolnostima može uspješno da radi.

Generalni direktor preduzeća “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović kaže da će se po trenutnim cijenama električne energije hidroelektrana “Mrsovo” isplatiti za 12 godina, što je za ovakve objekte, veoma povoljno.Rudo dobija novi zamah s početkom izgradnje HE “Mrsovo”. Osim puta Rudo-Mioče, koji finansira Srbija, predsjednik Srpske je najavio da će biti rađena i dionica puta koja će Rudo probližiti Zlatiboru.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas da se Republika Srpska ne osvrće na pokušaje gušenja njenog rasta i razvoja, što pokazuje izgradnja Hidroelektrane “Mrsovo” u Rudom, kao i oko pet milijardi KM investicija u oblasti energetike.

Sve ovo značiće istorijski trenutak za Rudo, kažu u rukovodstvu ove male opštine.

Republika Srpska se bori za svaki pedalj teritorije i za svakog čovjeka, rekao je predsjednik Republike danas u Rudom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *