Ove godine isplaćeno više od 50 milona KM podsticaja

Poljoprivrednicima u Republici Srpskoj ove godine je isplaćeno više od 50 miliona podsticaja, a dinamika isplate je za oko osam odsto bolja nego prethodne, rekao je direktor Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske Predrag Sladojević.

Sladojević je podsjetio da je ovogodišnji agrarni budžet Srpske 75 miliona KM, a do sada je poljoprivrednicima isplaćeno oko 43 miliona KM, što je oko 58 odsto.

“Imamo i dodatna sredsva iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske. Do sada som iplatili 8,2 miliona KM, od toga se šest miliona odnosilo na kapitalne investicije, što smo isplatili, a bila je i podrška za proizvođače svinja i voćare za sadnju i štetu od mraza”, objasnio je Sladojević.

O podsticajima za ratare je rekao da su oni bili po sjetvenoj površini, za pšenicu 300 KM po hektaru, što je na vrijeme i isplaćeno.

Isplaćeni su, dodao je, i podsticaji za soju i uljarice od 120 KM po hektaru, a biće isplaćeni i podsticaji po prodatom kuilogramu uljarica.

Sladojević je dodao da u oktobru završava isplata podsticaja za regresirano dizel gorivo, te da je isplaćeno 5,8 miliona KM za 12.300 korisnika.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *