“Otvorena vrata” u Gradskoj upravi za sve buduće privrednike /VIDEO/

Četvrta po redu „Otvorena vrata“, po novom konceptu, održana su danas u Velikoj sali zgrade Gradske uprave u periodu od 10 do 16 časova, a odgovore na pitanja zainteresovanih građana davali su službenici Odjeljenja za privredu.

Vrata Gradske uprave bila su danas otvorena su za sve građane Semberije, koji žele da pokrenu sopstveni posao, kako bi se raspitali o potrebnim dokumentima i procedurama za osnivanje radnje ili preduzeća.

Visinu pojedinačnih iznosa podnosiocima prijava odrediće formirana Komisija, a maksimalan iznos po prijavi iznosiće 5.000 KM, ili više ukoliko se za podsticaje prijavi manje od 8 lica. U slučaju da zahtjev za sredstva podnese više lica koja osnivaju ortačku radnju, podsticaje mogu dobiti svi ortaci. Kako bi konkurisali za ova podsticajna sredstva, svi zainteresovani građani moraju da ispune i određene uslove.

Pravo na podsticaj imaju nezaposlena lica, koja su nastanjena na području Grada Bijeljina i starija od 18 godina, a pripadaju jednoj od grupa: – demobilisani borci VRS; ratni vojni invalidi VRS; djeca poginulih boraca VRS; nezaposlena lica preko 40 godina starosti; žene žrtve porodičnog nasilja i ratne torture; nezaposlena lica u ruralnim sredinama; štićenici domova koji su završili školovanje; mladi sa VSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca; mladi sa SSS bez radnog iskustva – djeca poginulih boraca, kao i lica koja se nalaze na evidenciji duže od 6 mjeseci.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *