Otvorena izložba koncertnih fotografija Željka Savića /VIDEO/

U Muzeju Semberije u Bijeljini sinoć je otvorena izložba koncertnih fotografija Željka Savića koje su nastajale u posljednjih 15 godina na koncertima u regionu.

“Koncertna fotografija je izazov za fotografa zato što morate da pokažete i tehnička i likovna znanja, onaj ko je na sceni stalno je u pokretu i u drugačijim svetlosnim uslovima, sve je dinamično”, rekao je autor novinarima.

Savić je rekao da je izloženo tek jedan odsto opusa koji radi posljednju deceniju i po, nekada kao akreditovani fotograf, ali često i iz publike.

Među prikazanim fotografijama najviše je onih sa koncerata rok grupa, svjetski poznatih “Kilersi” i “Džipsi kings”, sa domaće scene” Van Gog” i “Partibrejkersi”, a prema riječima prisutnih na otvaranju izložbe svaka od njih prenosi čaroliju i emociju sa događaja.

Direktor Muzeja Semberije Momčilo Koprivica rekao je za Savića da je dijelom sugrađanin ili povremeno Bijeljinac, jer je iz ovog grada krenuo u Novi Sad gdje se afirmisao kao umjetnik.

Ovo je treća Savićeva izložba u Muzeju Semberije, na prvoj su prikazane njegove fotografije nemanjićkih manastira, potom i eksperimentalne fotografije “Kako ostati čovek” i obje su, prema riječima Koprivice, bile zapažene i posjećene.

Izložba “Koncertne fotografije” pred bijeljinskom publikom ostaje narednih mjesec dana.

Željko Savić je predavač fotografije u Školi fotografije Ars akademije u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu i dobitnik brojnih nagrada za fotografiju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *