Otvoren sajam “Plodovi sela malih proizvođača”

Sajam “Plodovi sela malih proizvođača” na kojem će 50 poljoprivrednih proizvođača predstaviti proizvode iz vlastite proizvodnje otvoren je danas u Tržnom centru “Delta planet” u Banjaluci.

Sajam je otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, koji je istakao da je cilj sajma promocija malih poljoprivrednih proizvođača.

“Da bismo pomogli malim proizvođačima, odnosno učinili ih konkurentim omogućili smo njihovo udruživanje u klastere kojih trenuto u Srpskoj ima sedam, a na ovom sajmu učestvuju tri. Klasteri, koje finansira Ministarstvo poljoprivrede, obuhvataju oko 5.500 malih gazdinstava, a cilj nam je da budu samoodrživi”, rekao je Pašalić novinarima.

On je naveo da je od izutenog značaja da stanovnici u Srpskoj prepoznaju važnost kupovine domaćih proizvoda.

Menadžer klastera “Krajina” Iskra Arapović rekla je da je od izuzetnog značaja promocija domaće proizvodnje, što je i cilj sajma, kao i povezivanje domaćih proizvđača sa potrošačima.

Organizatori sajma su poljoprivredni klasteri “Krajina”, “GLS” i “Una-Sana”, uz saradnju sa Tržnim centrom “Delta planet”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Sajam će biti otvoren do 21.00 čas, a biće održan i 13. i 14. februara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *