Otvoren Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

U Novom Sadu je svečano otvoren 89. Međunarodni poljoprivredni sajam, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Sajam je u protekle dvije godine zbog pandemije virusa korona organizovan virtuelno, a ove godine na njemu učestvuje ukupno 1.100 izlagača iz 21 zemlje.

Zemlja partner sajma je Mađarska, a premijerno će nastupiti Maroko.

Na sajmu će se na zajedničkom štandu direktno predstaviti 11 proizvođača iz Republike Srpske i više od 20 proizvođača iz BiH putem kataloga iz BiH, rečeno je Srni u Privrednoj komori Srpske.

foto: Srna

Predstavljanje privrednika iz Srpske organizuje Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Spoljnotrgovinskom komorom BiH.

U okviru pratećeg programa Poljoprivrednog sajma posjetioci će imati priliku da danas, sutra i u ponedjeljak, 23. maja, prisustvuju javnom ocjenjivanju goveda, konja i ovaca.

U srijedu, 25. maja, biće održan Preponski kamp u organizaciji Konjičkog centra “Novosadski sajam”, a istog dana i takmičenje u preponskom jahanju.

Četvrtak, 26. maj, je Dan stočara i dan svečanog uručenja priznanja uz defile nagrađenih grla stoke. Za taj dan je predviđena i “Fijakerijada”.

Sajam se zatvara u petak, 27. maja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.