Otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam

U Novom Sadu danas je otvoren 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, najveća smotra agrara u Srbiji i regionu, koja je okupila izlagače iz 17 evropskih zemalja, koje će na sajmu predstaviti najbolje iz agrara i prehrambene industrije.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je na ceremoniji otvaranja u Masters centru Novodsadskog sajma da očekuje da se firme iz Srpske sa ove manifestacije vrate sa novim iskustvima i poslovima, da dovedu veće i bolje investicije u interesu svih građana Srpske.

Višković je istakao da je Srbija garancija opstanka Republike Srpske, da je Srpskoj lakše što je jača Srbija, koja je spremna da pomogne u svakom momentu.

On je zahvalio Vladi Srbije, predsjedniku Aleksandru Vučiću, resornim ministrima, Pokrajinskoj vladi i privrednicima Srbije na dosadašnjoj izuzetno plodnoj saradnji.

“Srbija je najveći spoljnotrgovinski partner Srpske, odnosno Srbija je na prvom mjestu. Isto tako Srbija je najveći investitor u Republici Srpskoj. Mi to cijenimo, uvažavamo i poštujemo”, rekao je on.

Višković je dodao da je poljoprivredna proizvodnja značajan činilac u bruto društvenom proizvodu Srpske.

Sajam je otvorila ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić, koja je istakla da je na izložbi stoke predstavljen najbolji genetski fond Srbije.

Na zajedničkom štandu Privredne komore Republike Srpske predstaviće se 13 firmi iz Srpske, dok će posredstvom kataloga biti predstavljeno više od 50 kompanija.

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu trajaće do 24. septembra.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.