Otkazane promocije knjiga Trbića i Dukića

Centar za kulturu “Semberija” otkazao je promociju knjiga Zlatka Dukića i Jusufa Trbića u Bijeljini zbog velike uznemirenosti javnosti i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Zbog velike uznemirenosti javnosti, udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i udruženja izbjeglih i raseljenih lica koji su iskazali svoje negodovanje i nezadovoljstvo zbog najavljene promocije knjige u organizaciji Udruženja BZK `Preporod` odlučili smo da otkažemo zahjev prema kojem je najavljena promocija trebalo da bude održana u prostorijama Centra za kulturu”, saopšteno je iz ovog centra.

Na onovu navedenih okolnosti, smatraju da je to najbolje rješenje u ovom trenutku.

Zavičajno udruženje Tuzlaka u Bijeljini pozvalo je Gradsku upravu i direktora Centra za kulturu “Semberija” da smjesta otkažu promociju knjige Zlatka Dukića “Bjegunci”, jer će u suprotnom pozvati sve Tuzlake koji žive u Bijeljini da se okupe ispred Centra i spriječe sramotno Dukićevo pojavljivanje.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić izjavio je Srni da je opravdan zahtjev Zavičajnog udruženja Tuzlaka u Bijeljini da smjesta bude otkazana promocija knjige Zlatka Dukića “Bjegunci” u ovom gradu, istakavši kako je Dukić bio spreman da slavi nad zločinom u Tuzli.

Prethodno su i Udruženja veterana i boraca Vojske Republike Srpske sa sjedištem u Bijeljini zatražila da Centar za kulturu “Semberija” otkaže najavljenu promociju knjige Jusufa Trbića “Razaranje Bosne” i bošnjačkog pisca Zlatka Dukića “Bjegunci”.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *