Osumnjičeni za ubistvo policijskog službenika Bašića sprovedeni u Tužilaštvo

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet večeras su sproveli u Republičko javno tužilaštvo u Banjaluci Aleksandra Miljatovića i Igora Repajića koji su osumnjičeni za ubistvo policijskog službenika Radenka Bašića, javlja novinar Srne.

Republičkom javnom tužilaštvu, odnosno Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, dostavljen je i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teško ubistvo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopšteno da su lica uhapšena u prethodna dva dana u okviru istrage započete 21. marta radi otkrivanja, rasvjetljavanja i dokazivanja organizatora, saučesnika i neposrednog izvršioca navedenog krivičnog djela.

foto: Srna

Aktivnosti su realizovane na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom za borbu protiv terorizma i ekstremizma, Specijalnom-antiterorističkom jedinicom, Žandarmerijom.

Tokom ovih aktivnosti, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su, osim prethodno osumnjičenog organizatora i naručioca D.R. kojem je na prijedlog Tužilaštva BiH, Sud BiH odredio pritvor 24. marta, identifikovali neposrednog izvršioca i saučesnike u izvršenju krivičnog djela.

U toku je i dalje opsežna istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvima.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je u ponedjeljak, 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *