Osuda napada huligana u Brčkom na igrače Kluba malog fudbala “Radnik”

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske najoštrije osuđuje napad huligana u Brčkom na igrače Kluba malog fudbala “Radnik” iz Bijeljine, prvo na terenu, a potom i na parkingu, onemogućavajući ih da bezbjedno napuste dvoranu, i traži da nadležni što prije otkriju i kazne počinioce.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta naglašavaju da nije prvi put da ekipe iz Republike Srpske budu napadnute na sportskom terenu u BiH.

“Huliganima nije mjesto na sportskim terenima i vrijeme je da nadležni shvate ozbiljnost situacije i što prije otkriju i kazne počinioce ovog djela. Izuzetno je važno da nadležni pravovremeno reaguju kako bi bile izbjegnute ozbiljnije posljedice”, rečeno je Srni u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Iz Ministarstva navode da je žalosno da su na ovakvo ponašanje spremni mladići od 17 do 20 godina, koji bi trebalo da uživaju u sportu, da budu uzor djeci na sportskim tribinama, a ne da divljaštvo unose na sportski teren.

“Sportisti iz Republike Srpske, kao i svi građani, moraju biti sigurni u svakom dijelu BiH i državne institucije dužne su da im to i obezbijede”, poručuju iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Incident se dogodio tokom i nakon utakmice Kupa Republike Srpske između klubova malog fudbala “Zdravlje” Brčko i “Radnik” iz Bijeljine, koja je odigrana sinoć u dvorani Ekonomske škole u Brčkom, kada je grupa huligana prvo vrijeđala, a onda i kamenovala autobus gostujućih igrača.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić zatražio je da policija hitno istraži događaj, utvrdi motive i pronađe počinioce ovog vandalskog čina.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *