Ostojić: Očekujemo nastavak ranijih pregovora

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Radan Ostojić rekao je da očekuje će u narednom periodu biti nastavljeni ranije započeti razgovori sa Vladom Srpske o rješavanju problema u oblasti boračko-invalidske zaštite.

“BORS će sačekati 15 dana da nastavimo ranije započete pregovore sa Vladom da bismo riješili neka pitanja iz oblasti boračko-invalidske zaštite, čija bi realizacija krenula od iduće godine”, rekao je Ostojić Srni.

Ostojić je naveo da je premijer Radovan Višković tokom jučerašnjeg obraćanja na posebnoj sjednici parlamenta Republike Srpske potvrdio da su Vlada i BORS ranije započeli razgovore i da je budžet Srpske zbog određenih političkih razloga morao biti usvojen po hitnom postupku.

“Naši zahtjevi se tiču uvođenja u pravo na mjesečni borački dodatak svih boračkih kategorija, rješavanje pitanja lica optuženih i osuđenih za ratne zločine, zapošljavanje djece poginulih boraca, te povećanje ličnih i porodičnih invalidnina do nivoa od 80 odsto od prosječne neto zarade utvrđene u prošloj godini”, rekao je Ostojić i naveo da će BORS donijeti odgovarajuće odluke ako ne budu usvojeni zahtjevi.

Višković je juče rekao da u narednom periodu treba nastaviti razgovore sa predstavnicima Boračke organizacije Srpske o nastavku unapređenja položaja boračkih kategorija, kojima će u skladu sa budžetom za narednu godinu biti povećana primanja za 13,5 odsto.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *