Osposobljeno prvo školsko igralište u akciji “Poentiraj”

Sportski teren u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Bijeljini prvi je osposobljen u okviru akcije “Poentiraj” Gradske organzacije Crvenog krsta s ciljem osposobljavanja školskih igrališta.

Rekonstruisana su dva koša na glavnom terenu i jedan za basket na pomoćnom terenu, popravljeni su golovi i stubovi za odbojku, saopšteno je iz Crvenog krsta.

“Sada je najvažnije to da su oba terena već dva dana prepuna i lopte se čuju do ulice. Uprava škole se potrudila da ovaj teren učini još ljepšim uradivši mural Nikole Jokića i košarkaških motiva”, navedeno je u saopštenju.

U narednih desetak dana kod Osnovne škole “Vuk Karadžić” biće završena četiri koša na oba terena, kao i stubovi za odbojkašku mrežu.

U Gradskoj organizaciji Crvenog krsta kažu da je prikupljanje sredstava veoma sporo i da će biti potrebno vremena da se osposobe svi školski tereni u Bijeljini.

“Nećemo stati dok taj cilj ne ispunimo. Kada na svakom terenu budemo čuli loptu, tada ćemo smatrati našu misiju obavljenom”, navode iz ove organizacije.

Crveni krst je pozvao sve da im se priključe u akciji i da zajedno poentiraju, ističući da sportski tereni stvaraju zdravo okruženje u školama.

“Omogućavajući učenicima da se bave sportskim aktivnostima tokom školskog vremena i izvan njega, podstiče se njihovo zdravo ponašanje i smanjuje sjedilački način života. To može imati pozitivan uticaj na njihovo fizičko i mentalno zdravlje, te poboljšati koncentraciju i produktivnost u školi”, zaključuje se u saopštenju.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *