Osnovcima u Dvorovima podijeljeni primjerci Novog zavjeta

U Osnovnoj školi “Dvorovi” kod Bijeljine nastavnik vjeronauke Mladen Jović podijelio je besplatne primjerke Novog zavjeta svim učenicima osmog i devetog razreda povodom početka Božićnog posta, objavljeno je na stranici Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Sveštenik Jović je podijelio primjerke Novog zavjeta u hrišćanskom duhu darivanja na početku Božićnog posta, jer je u razgovoru sa učenicima došao do saznanja da veliki broj njih u svojim domovima nema ovu svetu knjigu, izvor hrišćanske vjere.

Prema riječima vjeroučitelja, svaka riječ Svetog pisma je riječ Božija i ima moć da liječi tjelesna i duhovna oboljenja.

“Od apostolskog doba, pa do ovog našeg vremena Sveto pismo je služilo i služi kao čuvar prave vjere, istinske vrline, bogonadahnuto, korisno za učenje, za ispravljanje i za vaspitanje u pravdi i istini”, navode iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Direktor Škole Čedo Janković istakao je da su zahvalni nastavniku koji je svojim ličnim zalaganjem i sredstvima obezbijedio da se ova sveta knjiga nađe u rukama učenika.

“Nastavnik je i ranije poklanjao pravoslavne hrišćanske knjige školskoj biblioteci kao i muzičke instrumente orgulje i harmoniku školi. Ovim poklonom naši đaci su obogaćeni izuzetnom knjigom koja nikada ne zastarijeva i koja predstavlja temelj hrišćanske vjere”, naveo je Janković.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *