Osmogodišnji harmonikaš Miodrag Vuković osvaja nagrade /VIDEO/

Miodrag Vuković ima osam godina. Učenik je OŠ “Sveti Sava”, a istovremeno već dvije godine pohađa Muzičku školu “Kornelije Stanković” u Bijeljini  gdje svira harmoniku i uveliko već osvaja nagrade.

Za harmoniku se osmogodišnji Miodrag opredijelio zbog velike ljubavi prema ovom instrumentu. Od ranog djetinjstva pokazivao je sklonost ka muzici i sam je odabrao da to bude  baš harmonika.

Miodrag je jedan od učenika pripremnog razreda osnovne muzičke škole Kornelije Stanković u Bijeljini. Njegov talenat i ljubav prema ovom instrumentu podstiče profesor Slaviša Perić u Muzičkoj školi “Kornelije Stanković. Profesor Perić mu već dvije godine strpljivo prenosi svoje bogato znanje i umijeće.

-U budućnosti planiramo da se pojavljujemo na mnogim međunarodnim takmičenjima, rekao nam je Perić, naglasivši da za svoj uzrast Miodrag ima izuzetan talenat, te da je naše područje uvijek bilo riznica talenata i da je potrebno da im se pruži kvalitetna edukacija i postave se ispravni temelji od samog početka kada je riječ o muzičkom obrazovanju i onda već u ranom uzrastu djeca mogu da postignu značajne rezultate.

Prema svakom učeniku je potreban individualan pristup. Ako dijete posjeduje talenat, potrebno je još i svakodnevno vježbanje, odricanje, podrška roditelja i kvalitetna škola- onda rezultati ne mogu izostati, poručuje profesor Perić.

Miodrag voli da svira pred ukućanima, rodbinom, a na sceni se osjeća “kao kod kuće” što nam je pokazao kada smo ga doveli u naš studio.

Ovaj osmogodišnjak je već počeo da osvaja nagrade u tzv. baby kategoriji. Za dvije godine, tri prva mjesta na značajnim takmičenjima. Prvu nagradu osvojio je u martu prošle godine u Doboju, na trećem školskom takmičenju, gdje je bio prvoplasirani, a potom je bio najbolji i na 12. Međunarodnom festivalu “Dani harmonike”, održanom u julu prošle godine u Ugljeviku, u onlajn formatu, zbog epidemiološke situacije. Treća prva nagrada osvojena je na Međunarodnom takmičenju, održanom 30. decembra u Gracu. Miodrag je bio najmlađi učesnik u svojoj kategoriji na svim takmičenjima, ali se izborio sa konkurencijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.