Organsko povrće na pijaci u Bijeljini /VIDEO/

Građani Bijeljine imaju mogućnost da na bijeljinskoj Zelenoj pijaci kupuju organski proizvedenu hranu preduzeća „Agro-plan“.Osnovna djelatnost ovog preduzeća, koje pri zapošljavanju daje prednost pripadnicima marginalizovanih društvenih grupa, je organska proizvodnja voća i povrća. Kako kažu, kada bude sezona, građani Bijeljine će na ovom štandu moći da kupe i organski proizvedenu papriku i paradajz.

Bijeljina se pridružila brojnim gradovima svijeta na čijim pijacama je svoje mjesto pronašla i ponuda organske hrane. Danas u vremenu kada je tržište preplavljeno robom iz uvoza , hrana iz bašti I vrtova sve je traženija.

Prije nekoliko godina osnovano je socijalno preduzeće “Agro-plan”, čija je osnovna djelatnost proizvodnja i prodaja voća i povrća.

Pod budnim okom agronoma u plastenicima su zasijani zelena salata, mladi luk i jagoda, a u nastavku sezone planirana je i proizvodnja dvije vrste paprike.

Prve prispjele plodove  povrća prodaju radnice preduzeća “Agroplan” čiji je osnivač Udruženje za pomoć Romima “Otaharin”. Građani Bijeljine imaju mogućnost da na bijeljinskoj Zelenoj pijaci kupuju organski proizvedenu hranu.

Povrće se proizvodi u kontrolisanim uslovima, bez herbicida i pesticida i riječ je zdravim i neprskanim proizvodima.Ovako proizvedena hrana bezbjedna je za konzumiranje, navodi ona.

Iako je ovakva vrsta proizvodnje zahtjevna , cijene krajnjih proizvoda nisu skuplje u odnosu na postojeću ponudu na pijacama.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *