“Orao” obilježava 78 godina postojanja /VIDEO/

Vazduhoplovni zavod “Orao” obilježio je još jednu godinu postajanja, a tim povodom služen je parastos za 23 radnika koja su život dala u Odbrambeno-otadžbinskom ratu. “Orao” je osnovan 1944. godine u Pančevu, 1949. godine preseljen je u Rajlovac kod Sarajeva. Nakon Dejtonskog sporazuma, “Orao” je preseljen u Bijeljinu.

Akcionarsko društvo Orao iz Bijeljine ove godine obilježava 78 godina postojanja i rada kao moderan poslovni sistem za proizvodnju i remont turbo mlaznih motora svih vrsta, u kome se sve aktivnosti izvode pod jedinim krovom, pomoću najsavremenije opreme i uz angažman visoko osposobljenih kadrova.

Parastosom zaposlenima koji su poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i svečanim prijemom za zvanice Orao je obilježio još jednu godinu postojanja.

Stojanović je istakao i aktivnosti u posljednje dvije godine i  dodao da su u tom periodu ostvarili zapažen napredak, te istakao da je u tom periodu zaposleno 17 mladih visoko stručnih radnika.

Od postojanja pa do danas, kupac broj jedan, jeste Ministarstvo odbrane Srbije, gdje je ova firma oslonac u održavanju vazduhoplovnih motora, kaze Stojanović.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević rekao je da ovo preduzeće  i institucije Srpske zajedno djeluju s ciljem obezbjeđivanja novih tržišta, savremenijih uslova poslovanja, čime se obezbjeđuju i nova radna mjesta.

Direktor Tehničkog remontnog zavoda “Bratunac” Slaven Ristić rekao je da je veoma ponosan na “Orao” koji, zajedno sa TRB-om, predsatvlja okosnicu namjenske industrije Republike Srpske.

“Tržišta ima i za TRB i `Orao`, koje su oslonjene jedna na drugu u svakom pogledu”, dodao je Ristić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *