Opozicija ima sigurno 41 mjesto u Parlamentu Crne Gore /VIDEO/

Nakon izbora u Crnoj Gori mijenja se politička slika u zemlji. Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, tri opozicione stranke imaće većinu u Crnogorskom parlamentu.  I strani mediji danas izvještavaju da je Đukanović pretrpio na izborima težak udarac , te da će DPS teško do vlade.

Opozicija u Crnoj Gori proglasila je pobjedu. Ruka pomirenja suprotstavljenoj političkoj opciji, bez revanšizma, saradnja sa manjinama – to je pozitivna poruka koju je Zdravko Krivokapić, lider pobjedničke koalicije “Za budućnost Crne Gore”, sinoć u govoru ponudio građanima Crne Gore. Lider koalicije “Za budućnost Crne Gore” došao je noćas u Hram Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, gdje ga je dočekao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Krivokapić je rekao sinoć, a i ponovio i danas, da će prvi budući potez nove vlasti Crne Gore biti ukidanje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Poručuje da je u ovom momentu, “kako je u pitanju interes naroda, a ne bilo kog pojedinca”, najbolji model formiranje ekspertske vlade Crne Gore.

Na osnovu 100 odsto obrađenih glasova, tri opozicione stranke imaće većinu u Crnogorskom parlamentu. Novu parlamentarnu većinu u Skupštini Crne Gore činiće tri opozicione koalicije – “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” i imaju sigurno 41 mjesto u Parlamentu. DPS Mila Đukanovića ima 29 mandata u Parlamentu. Dobrom rezultatu bloka suprotstavljenom Đukanovićevom DPS-u doprinio je uspjeh Koalicije “Crno na bijelo” koju predvodi Dritan Abazović.

DPS će sačekati konačno prebrojavanje glasova da bi se videlo kome će pripasti odlučujući 41. mandat, poručio je sinoć u obraćanju svojim pristalicama Milo Đukanović, ali i dodao da će “bezuslovno poštovati” ishod.

Demokratska partija socijalista deklasirana je u Budvi, a ubjedljivi pobjednik lokalnih izbora u toj opštini je koalicija okupljena oko Demokratskog fronta, pokazuju preliminarni podaci Centra za monitoring.

Nakon 75 dana, jutros ispred ulaza u zgradu Opštine Budva nema radnika dvije privatne agencije za obezbjeđenje, koje su sprečavale ulazak u upravnu zgradu predstavnicima nasilno skinute vlasti iz redova DF-a i Demokrata, javile su Vijesti.

Vijesti navode da je ispred zgrade jutros stigao Marko Bato Carević. Njegov dolazak ispraćen je ovacijama.Demokratska partija socijalista, po svemu sudeći, izgubila je vlast u Tivtu nakon 24 godine. Kotorske Demokrate tvrde da je opozicija ponovo preuzela vlast i u tom gradu.

Crnogorski predsjednik i lider DPS Milo Đukanović predugo se predstavljao kao rješenje, a zapravo je odavno postao glavni problem Crne Gore, ocjenjuje njemački radio Dojče vele (DW) u oštrom komentaru u kojem navodi da Đukanović ima izbor između dvije opcije – egzila ili stvaranja daljeg razdora u zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *