Operativna akcija “Neon 2” na području Bijeljine /FOTO/

Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina su zajedno sa pripadnicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sproveli operativnu akciju pod kodnim nazivom ,,Neon 2“.

Navedena akcija usmjerena je na lišenje slobode lica koja se dovode u vezu sa krijumčanjem opojnih droga i organizovanim kriminalitetom. 

Pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode tri lica koja se dovode u vezu sa organizovanim vršenjem krivičnih djela Neovlašteni promet opojnim drogama i Pranje novca iz  Krivičnog  zakon BiH.

Pretresi su izvršeni na osam  lokacija koje koriste lišena slobode i tom prilikom pronađena je i oduzeta veća količina oružja, droge, mobilnih telefona i putničkih automobila.

U ovim aktivnostima pronađeno je i privremeno oduzeto: oko jedan kilogram opojne droge marihuane, 32 grama opojne droge kokain, dvije poluatomatske i dvije automatske puške, veća količina minsko eksplozivnih sredstava, oko 750 komada puščane municije, veći broj ručnih bombi, dvije zolje, prekusori za proizvodnju amfetamina-akumulatorska kiselina, mikseri za pravljenje i uvećanje smjese,pet litara metanola, oprema za opremanje labaratorije za uzgoj opojne droge, inprovizovana labaratorija za proizvodnju opojne droge spida i marihuane, veći broj mobilnih telefona sa SIM karticama, bilješke, rokovnici, više putničkih automobila, kao i drugi predmeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena gore navedena krivična djela. U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode.

U akciji ,,Neon 2“ učestvovali su i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu i Granične policije BiH, a sve aktivnosti su izvršene pod nadzorom Tužilaštva Bih i Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *