Omladinski savjet Srpske dobio prostorije /VIDEO/

U bijeljinskom Centru za kulturu “Semberija” danas je otvorena kancelarija Omladinskog savjeta Republike Srpske – regija Bijeljina, gdje će moći da se sastaju članovi deset gradskih omladinskih organizacija kako bi razmjenjivali ideje.

Prostorije je na korištenje dodijelila Skupština grada Bijeljina.

Šef gradskog Odsjeka za obrazovanje i nauku, nevladine organizacije, omladinu i porodičnu zaštitu Bijeljina Ljubica Mlađenović navela je da je riječ o trećoj kancelariji Omladinskog savjeta na nivou Republike Srpske.

“Prva kancelarija Omladinskog savjeta otvorena je u Banjaluci, zatim ove godine u Trebinju, a Bijeljina može da se pohvali da je treći grad u Republici koji ima mogućnost da ponudi mladima nešto novo. Osim kancelarije, mladi će moći da koriste sve prostorije Centra koje im budu trebale za njihove aktivnosti”, rekla je Mlađenovićeva novinarima.

Ona je naglasila da će Gradska uprava pratiti rad Kancelarije i učestvovati u njenim aktivnostima.

Član Upravnog odbora Omladinskog savjeta Republike Srpske u regiji Bijeljina Aleksandar Gligorić rekao je da mladi iz ovog grada sada imaju mogućnost da konkurišu za projekte Ministarstva porodice, omladine i sporta i grada Bijeljina, te da obezbijede veće novčane iznose za ostvarenje ideja.

“Na nivou Republike Srpske okupljamo 1.800 mladih koji su aktivni u raznim omladinskim organizacijama, a u Bijeljini 10 organizacija koje imaju tridesetak članova, poput `Pronija`, `Otaharina`, Lokalnog volonterskog centra”, naveo je Gligorić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *