Okrugli sto “Mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma” /VIDEO/

Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta Bijeljina organizovao je Okrugli sto pod nazivom „Mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma“. Učesnici okruglog stola bili su profesori i doktori kao i predstavnici turističkih organizacija.

„Mogućnosti za razvoj zdravstvenog turizma“ na području Republike Srpske i Republike Srbije, bila je tema Okruglog stola koji je održan na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta Bijeljina. Pozdravnu riječ domaćina uputio je Prof. dr Boro Krstić, direktor univerziteta Bijeljina koji je i zvanično otvorio Okrugli sto.

Univerzitet Bijeljina nastoji da kroz naučnoistraživačke aktivnosti i saradnju doprinese kako lokalnoj tako i široj društvenoj zajednici.

Kada je u pitanju zdravstveni turizam treba prije svega uvažiti nove trendove koji se pojavljuju na svjetskoj, evropskoj i domaćoj pozornici izjavio je dr Drago Cvijanović, jedan od učesnika okruglog stola.

Cvijanović dodaje da se treba fokusirati na obrazovanje i obrazovne programe koji bi proizvodili kvalitetne i obučene kadrove koji bi kasnije mogli da doprinesu razvoju zdravstvenog turizma u Republici Srpskoj.

Prema riječima dr Danijele Đurić Ristić, banjski turizam kao vid zdravstvenog turizma nije dovoljno razvijen, a naročito treba poraditi na razvoju Wellness programa i edukacije građana o značaju preventivnog odlaska u banje. 

Dentalni turizam kao još jedan od vidova zdravstvenog turizma poslednjih godina je u velikoj ekspanziji, uglavnom zbog znatno povoljnijih stomatoloških usluga kod nas nego u inostranstvu objašnjava doktor oralne hirurgije Bojan Jelić.

Turistička organizacija grada Bijeljina nastoji da uključi zdravstveni turizam u svoju ponudu kroz projekat Virtuelne šetnje. Oftamologija i stomatologija najperspektivnije su grane medicine za razvoj zdravstvenog turizma kod nas, a potencijal Banje Dvorovi ostaje nedovoljno iskorišten navode iz turističke organizacije.

Ostaje da se radi na razvoju zdravstvenog turizma kroz naučnoistraživački rad, međunarodnu saradnju i razmjenu iskustava čemu ovakvi okrugli stolovi svakako doprinose.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, X nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *