Ograničenja bila neophodna radi očuvanja zdravlja starijih

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, direktor republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Mladen Milić i predsjednik Udruženja penzionera Rade Rakulj konstatovali su danas da su Vladine mjere ograničenja i zabrane kretanja za starija lica bile teške, ali neophodne da bi se u okviru borbe protiv virusa korona sačuvalo zdravlje starijih građana.

Na sastanku, održanom danas u kabinetu predsjednika Vlade u Banjaluci, istaknuto je da je Vlada u skladu sa preporukama medicinske struke preduzela mjere koje su se odnosile na lica sa navršenih 65 godina života i starije s ciljem zaštite zdravlja ove populacije koja je najugroženija od virusa.

Višković je zahvalio penzionerima za razumijevanje i odgovorno poštovanje donesenih mjera, čime su doprinijeli da bude što manje ugroženih i oboljelih od bolesti kovid-19, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku je razgovarano i o daljem unapređenju položaja penzionera u Srpskoj.

Predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske Rade Rakulj zahvalio je Vladi Srpske za odgovornost i brigu koju je pokazala prema zaštiti zdravlja građana od virusa korona, a posebno penzionera koji su najosjetljivija kategorija.

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske Mladen Milić istakao je da je Fond, kao i do sada i o svim pitanjima, na raspolaganju Udruženju penzionera.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.