Održano pjesničko veče: Radmila Đokić i prijatelji /VIDEO/

Narodna biblioteka “Filip Višnjić” organizovala je “Pjesničko veče – Radmila Đokić i prijatelji”. Ovim je pred bijeljinskom čitalačkom publikom ova književnica obilježila nekoliko značajnih jubileja u svom radu.

20 godina od prve zbirke-te 40 godina od prve napisane pjesme obilježila je bijeljinska književnica Radmila Đokić sa prijateljima i ljubiteljima lijepe pisane riječi na pjesničkoj večeri u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić”. Priznaje Radmila da je njena višedecenijska priča o književnom radu počela iz hibija.

O književnom stvaralaštvu, te poeziji Radmile Đokić od samih početaka do danas posvjedočili su  njeni prijatelji i oni koji njen rad prate više od dvadeset godina. Svi zaključuju da je ova književnica mnogo toga dobrog kroz svoje stihove poklonila svome gradu.

Radmila slavi više jubileja u jednom danu i to je divan povod da se okupimo na ovoj večeri poezije, kaže Zoran Grumić.

Dvadeset godina od publikovanja prve zbirke poezije i 40 godina od nastanka prve pjesme daje Radmili Đokić svo pravo da bude ponosna na svoje pjesničko stvaralaštvo i dugogodišnji književni rad, ističe novinarka Nikoleta Petrović koja vješto ispisuje priče koje su našle mjesto u srcima ljubitelja književnosti. Ona napominje da je dugogodišnja saradnja između nje i Radmile zasnovana prije svega na prijateljstvu te lirskom prepoznavanju. Angažman u pjesničkoj zajednici i ljubav prema pisanoj riječi koja ih je dodaje okupila u Književnom klubu “Jovan Dučić” ima samo jednu misiju.

Za ovo vrijeme objavila je Đokićeva pet zbirki poezije, otkriva da je već pripremljen i naslov za novu zbirku, a dok “Naša priča” ne ugleda svjetlost dana, u prepunoj sali bijeljinskog hrama kulture prisutni su mogli da čuju stihove tri pjesme.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *