Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela 97 odsto /VIDEO/

Koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela iznosi oko 97 odsto, rečeno je na konferenciji za medije Policijske uprave Bijeljina na kojoj su danas prezentovani rezultati za avgust. Tokom osmog mjeseca ove godine u saobraćaju su život izgubila dva lica.

Na osnovu operatrivnih podataka bijeljinske Policijske uprave iz avgusta ove godine stanje bezbjesnosti na području koje pokriva ocijenjeno je zadovoljavajućim. U posmatranom periodu nadležnim tužilaštvima podnijeto je 48 izvještaja protiv 65 lica, rečeno je na konferenciji za medije.

U avgustu su podnesena tri izvještaja o počinjenim krivičnim djelima protiv 15 lica zbog postojanja osnova sumnje da su  počinili devet krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta. U odnosu na uporedni period prošle godine, u avgustu ove godine bilježi se značajno smanjenje krivičnih djela opšteg kriminaliteta, napominju ju Sektoru kriminalističke policije.

U avgustu je evidentirano i 12 krivičnih djela protiv braka i porodice, napominje Gajić.

U tromjesečnom periodu ovog ljeta evidentirano je 19 krivičnih djela krađe,u pet slučajeva na meti izvršilaca bili su trgovinski objekti.

Pojačano je prisustvo policijskih službenika u zonama svih osnovnih i srednjih škola. Na zadatku su nakon ranije provedene obuke i školski policajci.

U sklopu kampanje “Zaštitimo djecu u saobraćaju” do 15 septembra biće organizovana u osnovnim školama edukativna predavanja za učenike o bezbjednost u saobraćaju. Iz bijeljinske policije apeluju na vozače da u saobraćaju posebno u zonama škola podignu nivo pažnje.

U osmom mjesecu ove godine evidentirana su 62 slučaja narušavanja javnog reda i mira, a nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane pet i više lica, kažu u sektoru policije.

Tokom avgusta dogodilo se 95 saobraćajnih nezgoda u kojima su dva lica smrtno sgtradala, osam lica zadobilo je teške, a 31 lice lakše tjelesne povrede.

Na području u operativnoj nadležnosti PU Bijeljina pronađeno je 29 migranata koji su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu i predati su ui dalju nadležnost Službi za poslove sa strancima.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *