Održana sportska vježba za djecu sa posebnim potrebama /FOTO/

U okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti u Gradskom parku u Bijeljini organizovana je sportska vježba za djecu sa posebnim potrebama i djecu sa invaliditetom, kako bi se ukazalo na važnost inkluzije u društvenoj zajednici.

Šef gradskog Odsjeka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović istakla je da je tema ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti „Mobilnost bez zagađenja za sve”.

– Danas smo vježbali u parku sa ciljem da naglasimo važnost pristupačnosti i promovišemo inkluzivni okvir koji uključuje sve građane. Sva četiri ulaza u park, kao i ulaz u dječije igralište, prilagođeni su licima sa invaliditetom, kolicima za bebe i sredstvima za aktivan vid kretanja, kao što su bicikl, roleri, trotineti i slično – navela je Todorovićeva.

Gradska uprava Grada Bijeljina organizovala je sportski čas na otvorenom uz pomoć Košarkaškog kluba „Feniks Basket”, koji od početka godine besplatno radi sa djecom sa posebnim potrebama.

– Svaki petak, u sportskoj sali Policijske uprave Bijeljina, održavamo besplatan trening za ovu djecu, uzrasta od četiri do 20 godina. Zadovoljni smo, jer se nakon devet mjeseci rada već vidi napredak – istakao je predsjednik KK „Feniks Basket” Branimir Đokić.

Radmila Simić iz Humanitarnog udruženja žena „Arta” kaže da su se članovi ovog udruženja odazvali pozivu za učešće na treningu jer boravak na čistom vazduhu i fizička aktivnost odgovaraju djeci koja imaju zdravstvene teškoće, ali i djeci koja nisu dovoljno socijalizovana.

– Ovo je primjer kvalitetne inkluzije, gdje su nam se, osim djece sa posebnim potrebama i invaliditetom, priključili i drugi mališani koji su se zatekli u Parku – dodala je Simićeva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *