Održana konferencija o unapređenju socijalnog rada /VIDEO/

U Bijeljini je danas održana šesta godišnja Konferencija socijalnog rada sa međunarodnim učešćem pod nazivom “Unapređenje socijalnog rada, kroz razvoj teorija, metoda i tehnika rada”. Konferenciju je organizovao Savez udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti iz Republike Srpske u saradnji sa Savezom socijalnih radnika FBiH i Udruženjem stručnih radnika socijalne djelatnosti Brčko distrikta.

Godišnja konferencija socijalnog rada okupila je u Bijeljini 50 učesnika i stručnjaka iz ove oblasti iz Srpske, BiH i regiona. Cilj nam je da sagledamo sve ono što je dobro u našem sistemu, ali i ono što nas tišti i što bi moglo da bude bolje, kažu u Saveu udruženja stručnih radnika socijalne djelatnosti iz Republike Srpske.Napominju da sistem socijalne zaštite nije samo davanje jednokratnih novčanih i drugih pomoći korisnicima Centara za socijalni rad.

Urađena je analiza 18 Centara u Srpskoj koja pokazuje kada je o stanju socijalne potrebe riječ, da su u najvećem problemu bili oni koji su u takozvanim sivim zonama.

Cilj je da se otvore nove korisničke grupe i nove usluge, a to dovodi i do povećanja sredstava u sistemu socijalne zaštite. Do prije 4 godine Centar za socijalni rad u Bijeljini pružao je usluge za oko 5.500 korisnika, prema podacima iz prošle godine taj broj je dostigao 9.155 korisnika.

Naša misija i cilj je da budemo na usluzi najugroženijim kategorijama stanovništva, te da unaprijedimo kvalitet našeg rada i kvalitet života stanovništva ističu učesnici konferencije. Da bi čovjeku bilo bolje u moru problema trebalo bi kako je rečeno da djeluju svi sistemi od policije do pravosuđa.

U radu konferencije učestvovalo je i putem video linka više od 100 stručnjaka iz oblasti socijalne zaštite.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.