Održana komemoracija povodom smrti Save Kojića: Bio je tih i hrabar čovjek /VIDEO/

Danas je u Centru za kulturu “Semberija” održana komemoracija povodom smrti Save Kojića, koji je preminuo juče u Bijeljini, a sahranjen je danas na Gradskom groblju Pučile.

Od Save Kojića oprostili su se danas porodica, prijatelji, saborci i čelnici grada.Savo Kojić rođen je 1953. godine u Crnjelovu, gdje je završio osnovnu školu, srednju Učiteljsku završio je u Bijeljini, a Pravni fakultet na Univerzitetu u Sarajevu. Profesionalnu karijeru počeo je u Javnom pravobranilaštvu, a bio je i jedan od osnivača Srpske demokratke stranke u Semberiji. Obavljao je  dužnost predsjednika Izvršnog odbora Opštine Bijeljinao, a bio i na funkciji u Savjetu ministara BiH čime je zaokružio svoju bogazu karijeru.

Bio je i jedan od osnivača slavne Garde “Panteri” u kojoj je bio pomoćnik za moral komandanta Garde Ljubiša Savića Mauzera.

Ništa manja hrabrost nije bila preuzeti odgovornost za funkcionisanje opštine u ratnim godinama, kada je situacija bila sve samo ne redovna, rekao je ovom prilikom Gradonačelnik Bijeljine.

Iza Save su ostali supruga Gordana, kćerka Angelina i sin Filip. Savo Kojić preminuo je juče u Bijeljini, a danas je sahranjen na Gradskom groblju Pučile.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *