Održan prijem brucoša na FPE; Predstavnici Bolnice održali predavanje /VIDEO/

Na prvu godinu studija Fakulteta poslovne ekonomije u Bijeljini upisano je 70 studenata. Danas je za brucoše priređen svečani prijem uz edukativna predavanja o značaju epidemioloških mjera, vakcinacije i očuvanja zdravlja, kako bi se u vrijeme pandemije virusa korona nastava odvijala redovno. Studentima je predstavljena i monografija “Naša borba sa kovidom”.

Fakultet poslovne ekonomije u Bijeljini dočekao je danas brucoše uz edukativno predavanje koje je organizovano u saradnji sa bijeljinskom Bolnicom “Sveti Vračevi”, s ciljem upoznavanja studenata sa epidemiološkim mjerama koje je potrebno primjenjivati i u visokoškolkim ustanovama, kako bi se u vrijeme pandemije virusa korona, nastava na fakultetima odvijala redovno. Uz epidemiološke mjere, ljekari ukazuju i na značaj vakcinacije.

Studenti koje smo sreli u bijeljinskom Centru za visoko obrazovanje ističu značaj redovnog odvijanja nastave na fakultetima, s toga je kažu važno i da se svi pridržavaju adekvatnih mjera zaštite od virusa Korona.

Prema riječima Vesne Petrović, dekana Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, u prvu godinu ovog fakulteta upisano je 70 studenata. Ona dodaje da je izvođenje nastave na tradicionalan način, najbolji put do usvajanja znanja tokom studija.

Uz svečani prijem brucoša i edukativna predavanja studentima ovog fakulteta predstavljena je i monografija”Naša borba sa kovidom”, autora profesora doktora Zlatka Maksimovića, koja hronološki i faktografski opisuje napore zdravstvenih radnika bijeljinske bolnice koji su vodili i još uvijek vode bespoštednu borbu s pandemijom virusa korona u namjeri da sačuvaju zderavlje i živote građana i svojih pacijenata.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *