Održan licencni seminar za republičke sudije /VIDEO/

U organizaciji Karate saveza Republike Srpske, tehničkog organizatora Regionalnog karate saveza Birča-Majevice-Semberije i Posavine i Karate kluba „Srpski Soko“, u Bijeljini je minulog vikenda održan licencni seminar za republičke sudije. Republičke sudije su dobile licence za predstojeću sezonu dok su regionalne sudije polagale ispit, za zvanje republičkog sudije, i dobile dozvolu za sudjenje na takmičenjima u organizaciji Karate saveza Republike Srpske

Predsjednik Karate kluba “Srpski soko” i domaćin jučerašnjeg licencnog seminara za republičke sudije Milan Bojić istakao je da su dobre i školovane sudije prvi preduslov za zdravo funkcionsisanje karate saveza Republike Srpske. Ulaganjem u obrazovanje sudija, stvaraju se preduslovi za fer i korektna takmičenja iz kojih će sutra ponići neki novi karate šampioni.

Predavači na seminaru za republičke sudije Karate saveza RS odražanom proteklog vikenda u bijeljini  bili su Komesar za sudije Rajko Vučićević kao i evropski sudija Srdjan Šakić koji su imali zadatak upoznati učesnike seminara sa pravilnikom borenja i sudjenja u sistemu takmičenja Svjetske karate federacije a na kraju i ocijeniti njihovo znanje. Vučićević je pohvalio organizaciju ovog seminara i ocijenio da su uslovi rada u Bijeljini bili odlični.

Nakon seminara, pismenog teksta i ocjene praktičnog znanja  trojici republickih sudija su odobrene licence i za narednu takmičarsku sezonu dok su trojica reginalnih dobili zvanje republickih sudija i licencu za sudjenje u predstojećoj sezoni za takmičenja u okviru KSRS.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.