Održan javni čas folklora na Gradskom trgu u Bijeljini /VIDEO/

U okviru manifestacije „Bijeljinski korzo“ koji se organizuje na Gradskom trgu u Bijeljini SKUD „Semberija“ organizovao je javni čas folklora koji su svojim nastupima upotpunili članovi folklornih ansambala i Narodnog orkestra SKUD – a „Semberija“.

Svojim sugrađanima na javnoj probi poklonili su članovi SKUD-a “Semberija” sve ono što oni rade svakodnevno, s ciljem da ih podstaknu da postanu članovi ove velike razigrane i raspjevane porodice. Koliko je interesovanje svjedoči i podatak iz septembra prošle godine kada je u SKUD upisano više od 120 polaznika uzrasta šest do sedam godina.

Upis novih članova u sekcije i anasmble SKUD – a „Semberija“ počeo je prvog septembra i trajaće do 15. oktora ove godine od osam do 14 časova, a upis i članstvo su besplatni. SKUD “Sedmberija” trenutno okuplja oko 500 članova po svim kategorijama. Na zadovoljstvo svih u ovom društvu je to što su za folklor najviše zainteresovani najmlađi sugrađani.

U dosadašnjem dijelu godine članovi SKUD-a imali su već tri inostrane turneje, njihov kalendar ispunjen je aktivnostima , a već iduće godine obilježavaju značajan jubilej, sedam decenija postojanja SKUD-a Semberija.

Sve će njavaljuje Savčićeva propratiti u godini jubileja i izložba, koja će na najbolji način predstaviti razvojni put SKUD-a “Semberija” od osnivanja do danas.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *