Članovi Udruženja oboljelih od multipla-skleroze održali radionicu /VIDEO/

U organizaciji Udruženja oboljelih od multiple-skleroze regije Semberije, Majevice i Posavine, u Bijeljini je održana radionica sa predavanjem o ovoj podmukloj bolesti, koja iz godine u godinu napada sve više ljudi.

Preko 20 učesnika ove radionice, koji su došli iz svih krajeva RS, ali i iz Srbije, imali su priliku da razmjene mišljenja i iskustva o ovoj bolesti, ali i da čuju šta se sve to novo dešava u svijetu, kada je liječenje ove bolesti u pitanju.

Multipla-skleroza je autoimuna bolest, koja pogađa organizam, na način da pod njenim dejstvom radi sam protiv sebe. Iz godine u godinu broj oboljelih od ove bolesti je sve veći, govore zvanični podaci, ali zbog same njene prirode velik broj ljudi nije ni svjestan da je ima. Doktor  Miodrag Femić, fizijatar bijeljinskog Doma zdravlja i član Udruženja oboljelih od multiple-skleroze Semberije, Majevice i Posavine, održao je prisutnima predavanje na temi “Šta je multiple-skleroza i načini njenog liječenja.

Od multipla skleroze u svijetu boluje oko 2, 3 miliona ljudi, a tačan broj koliko ih boluje u RS se ne zna, mada se procjenjuje na nekih 2000, od kojih samo njih oko 200 dobija dosta uspješnije nove lijekove, dok se ostali liječe onima koji nemaju potrebnu učinkovitost. Oboljeli od ove podmukle bolesti izrazili su nadu da će vlasti u što skorijem vremenu imati razumjevanja i sredstava, kako bi ovoj populaciji obezbijedili da imaju što manje posledica i kako bi mogli da vode što normalniji život.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *