Održan humanitarni bazar za liječenje Milene Božić

U Bijeljini je danas održan humanitarni bazar za liječenje Milene Božić iz semberskog sela Ostojićevo kojoj je nakon stravične nesreće na poljoprivrednom imanju potrebno 100.000 evra za rekonstruktivne operacije lica i glave.

Vlasnica “Cicine radionice” iz Janje Cvija Krajišnik, koja je organizator humanitarnog bazara, rekla je da jezadovoljna odzivom građana i gradskih zvaničnika, te zahvalila svima koji su pomogli da se održi ova humanitarna akcija.

“Važno je da građani prepoznaju snagu humanosti. Sigurni smo da Milena nikada neće zaboraviti koliko su joj pažnje i ljubavi posvetili njeni sugrađani”, rekla je Krajišnik.

Ona je dodala da je do 30. septembra otvoren i humanitarni broj 1403 za prikupljanje pomoći, a zainteresovani mogu uplatiti sredstva i na žiro račun – 1995726001059064.

U Bijeljini će sutra biti održan i humanitarni koncert za liječenje Milene koji organizuje Dobrotvorna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica” sa blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa Fotija.

Koncert će biti održan u Centru za kulturu u 19.00 časova, a cijena ulaznice je 10 KM.

Na koncertu će učestvovati “Pojci Petropavlovskog hrama” iz Bijeljine, Crkveni hor “Sveti kralj Vladislav” iz Dvorova, Crkveni pojci “Teodul” iz Zabrđa i Srpsko kulturno umjetničko društvo “Lazarica” iz Batkovića.

Milena Božić /30/, pravnica, pomagala je roditeljima na imanju kada je kardan poljoprivredne mašine uhvatio njenu kosu zavezanu u rep i iskinuo joj cijeli skalp glave, zajedno sa mišićima čela, sljepoočnica i arkadom iznad lijevog oka.

Nakon stravične nesreće koja se dogodila 23. septembra prošle godine ona je na društvenim mrežama objavila da joj narušeni izgled neće pokoriti mentalni i duhovni svijet i odlučila da se bori i da posredstvom društvenih mreža i prijatelja pokuša sakupiti 100.000 evra za nastavak liječenja.

U objavama pod pseudonimom “heroina 20” na Instagramu Božićeva je opisala strah svojih roditelja za njen život i mentalnu snagu nakon nesreće.

Nakon nekoliko operacija u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka i VMA u Beogradu ljekari su joj rekli da će biti potrebno najmanje godinu dana da rane zarastu, a da bi nakon toga na red mogli doći rekonstruktivni zahvati.

Heroina kaže da joj je od svih iskušenja najteže bilo da pokrene akciju za prikupljanje novca za nastavak liječenja, ali i da vjeruje u uspjeh ove borbe.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *