Odluke Štaba ostaju na snazi do 11. maja, relaksirane pojedine mjere /VIDEO/

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da je na današnjoj sjednici Republčkog štaba odlučeno da su sve odluke koje su bile na snazi do 27. aprila, produžene do 11. maja.

U skladu i sa konsultacijama sa strukom Republički štab je danas odlučio da se može ići sa relaksacijom mjera u određenim djelatnostima u Srpskoj.Od danas osobe starije od 65 godina i više imaće svaki radni dan od 7 do 10 časova dozvoljenu šetnju uz poštovanje svih mjera.

Šalter sale i matične službe u lokalnim samoupravamao počeće od sutra sa radom od 7 do 15 časova uz sve ispunjene uslove.

Radnje sa infromatičkom i telekomunikacionom opremom, saloni namještaja, muzeji, biblioteke i druge zanatsko pred radnje , osim frizerskih i kozmetičkih salona moći će raditi od sutra od 7 do 19 časova.

Od 1. maja omogućićemo rad i tržnim centrima u kojima će i dalje biti zabranjeno poslovanje dječijih igraonica, ugostiteljskih objekata i bioskopa.

U Domove zdravlja biće vraćene u rad specijalističke u subspecijalističke usluge sa 50 odsto kapaciteta u skladu sa prioritetima.Osnovne i srednje škole da organizuju rad za pripremu ocjenjivanja učenika, predloženo je danas.

Dodao je Višković da će poslije 10. maja Vlada predložiti ukidanje vanrednog stanja, ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije. Višković je najavio da će za 1. maj u Republici Srpskoj biti produžen policijski čas. On je rekao da Srpska za prvomajske praznike neće zabraniti kretanje u trajanju od tri dana, kao što je to u Srbiji, ali da će policijski čas biti produžen.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *