Odjeljenje za ORL ostvaruje zapažene rezultate /VIDEO/

Briga o pacijentima , spašavanje života i uvođenje novih procedura , te nabavka savremene opreme, misija je bijeljinske bolnice “Sveti Vračevi” , koja ne prestaje. Zapažene rezultate u sklopu Bolnice  ostvaruje i Odjeljenje otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije.

Od prošle godine uvedena je i otohirurgija, to jeste operativno liječenje srednjeg uha, ističe dr Nada Savić načelnica Odjeljenja otorinolaringologije. Značajno je povećan i broj pregledanih pacijenta, koji je u protekloj godini iznosio 12 hiljada, dok je broj urađenih operativnih zahvata bio 700.

Između ostalog ono na  čemu se radi u ovom odjeljenju jeste i patologija iz oblasti takozvanog trećeg krajnika, gdje se operativni zahvati najčešće obavljaju kod mališana, ali nerijetko i kod odraslih. 20 do 50 odsto pacijenata koji dođu kod porodičnog ljekara, su iz domena otorinolaringološke problematike, kaže Savićeva.

Do prve godine života, preporuka specijalista je da se ne vrši operativni zahvat otklanjanja trećeg krajnika, a ukoliko je to neophodno i dijete zaista ne može da diše, mališani se iz bijeljinske bolnice šalju u Univerzitetsko Klinički centar u Banja Luci.

Kada je riječ o odraslima, zahvat se radi kada pacijent ima dvije ili tri upale godišnje i kada se upale javljaju u kontinuitetu , sa liječenjem koje zahtjeva upotrebu antibiotika, pretežno su to vrlo teška zapaljenska stanja, navodi dr Nada Savić. 


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *