Od septembra penzije u Srpskoj veće za dva odsto /VIDEO/

Za novo povećanje penzija u Srpskoj  Vlada će izdvojiti dva miliona maraka iz budžeta, što je od 2012. godine, povećanje za 34,5 odsto, kaže predsjednik Vlade a  od početka godine ukupno pet odsto.

Višković je rekao da je lako izračunati koliko će iznositi dato povećanje s obzirom na to da se trenutno na mjesečnom nivou za isplatu penzija obezbjeđuje 100 miliona KM.

Najavio je da će u septembru na dnevnom redu Vlade biti i rebalans budžeta. Premijer Srpske najavio je da će tokom septembra biti izvršen rebalans budžeta i da će navedena sredstva, između ostalog, biti usmjerena za budžet odnosno za pomoć i socijalna davanja, povećanje penzija i plata. Višković je izjavio da će budžetski okvir rebalansom biti povećan za 400 miliona maraka.U kreiranju rebalansa, Vlada računa i na beskamatna sredstva MMF-a.

On je naveo da se epidemiološka situacija pogoršava, da bolnice zaprimaju sve više pacijenata i kojima trebaju zaštitna oprema, vakcine, kao i pomoć privredi. Premijer je potvrdio da će novac od MMF-a, između ostalog, biti usmjeren u prevenciju Kovida 19 i oporavak privrede u uslovima pandemije.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.