Od prošle godine primjetan pad broja dolazaka migranata /VIDEO/

Pandemija, vakcinacija i broj oboljelih u zemlji i svijetu migrantsku krizu pomjerili su u drugi plan. Samo je pitanje, do kada. Zahvaljujući sporazumu između Granične policije BiH i MUP-a Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina svakodnevno, zajedno sa službenicima Granične kontrolišu granične linije. Kažu da je od prošle godine osjetno manje evidentiranih migranata na ovom području.

Na području koje pokriva PU Bijeljina, 2018 godine je evidentirano 1667 migranata, 2019 godine 1890, a prošle godine taj broj je iznosio svega 241. Prema podacima PU Bijeljine, od prošle godine je primjetan pad broja dolazaka migranata na ovo područje.

Evidentno je prisustvo migranata u opadanju na našem terenu, kažu iz PU. U tekućoj godini, u februaru je evidentirano osam osoba afroazijskog porijekla, svi muškog pola i bez ličnih dokumenata.

Migranti i dalje stihijski ulaze u BiH. U posljednjim mjesecima povećan broj nelegalnih ulazaka zabilježen je na području Zvornika.Migranti nelegalno ulaze i preko rijeke Save. Na kategorisanom graničnom prelazu Donje Crnjelovo koji povezuje ovo selo i susjednu Јamenu u Srbiji, graničari su nekada imali pune ruke posla , ali i problema. Kako bi bili bliže Šengen zoni migranti su u posljednje vrijeme primjećeni i na području opštine Šamac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *