Od početka godine 217 intervencija

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Bijeljini imali su do septembra 217 intervencija, što je manje nego u istom periodu lani kada su imali 266 intervencija, rekao je Srni zamjenik starješine bijeljinskih vatrogasaca Dejan Balorda.

“Najveći broj intervencija bio u julu 42 i avgustu 50, a najveći požar sa višemilionskom materijalnom štetom dogodio se u aprilu u drvopređivačkoj kompaniji “Mega drvo”, gdje je intervenisala cijela jedinica sa 56 vatrogasaca”, kaže Balorda.

Među tehničkim intervencijama on izdvaja angažman na suzbijanju afričke kuge svinja gdje su vatrogasci angažovani na pranju puteva kojim su odvoze eutanazirane životinje, kao i na otklanjanju posljedica olujnog nevremena u Bijeljini tokom kojeg je vjetar skinuo limene krovove sa objekata i oborio brojna stabla na kolovoze.

Prema riječima Balorde, u saobraćajnim nezgodama su u osam slučajeva vadili povrijeđene iz smrskanih vozila.

“Najčešće intervencije bile su na niskom rastinju 55, na stambenim objektima 31, a tokom zimskih mjeseci imali smo po 20 požara na dimnjacima i kontejnerima”, rekao je zamjenik starješine bijeljinskih vatrogasaca.

On je dodao da Vatrogasno-spasilačka jedinica u Bijeljini ima 56 operativaca i dobro je opremljena vozilima, mehanizacijom i drugom opremom.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *