Od kupovine Vinkinih kokica paketići za siromašne mališane

Vinka Lalović, prodavac kokica u Bijeljini duže od dvije decenije, odlučila je da zarađenim novcem kupi paketiće mališanima čiji roditelji to nisu u mogućnosti da učine.

U okviru njenog malog štanda nalazi se posebna kasica za ovu namjenu u koju kupci ubacuju novac za “dječije kokice” koje koštaju 0,50 KM.

Ona je rekla da, srećom, u gradu postoji mnogo djece kojima roditelji mogu da priušte malo zadovoljstvo i tokom šetnje kupe kokice, ali i novogodišnje paketiće.

“Da bi to omogućili i onima koji nemaju tu sreću – odlučila sam da za svake kupljene dječije kokice imam posebnu kasicu /za kupce/. Taj novac usmjeriću za paketiće za njih”, rekla je Lalovićeva Srni.

foto: Srna

Ona je najavila da će na kraju godine zajedno dijeliti paketiće onima koji nisu osjetili radost dolaska Deda Mraza.

“Nadam se da će sugrađani biti solidarni”, poručila je Lalovićeva i dodala da kupci na ceduljici mogu da navedu i konkretno ime kome darovati paketić.

Ona je pojasnila da je, razmišljajući o ovoj ideji, imala dvije zamisli o njenoj realizaciji.

“Prva je da mi mališani i njihovi roditelji koje poznajem sami predlože nekoga svog iz komšiluka kome je paketić potreban. Druga je da odem do Centra za socijalni rad i njih pitam kome bi ih trebalo pokloni. Sve zavisi od broja paketića”, rekla je Lalovićeva.

Ona je pojasnila da će prvu zamisao realizovati ukoliko bude prikupljen manji broj paketića, do 20, a drugu ako bude sredstava za više poklona.

Vinkin mali štand “Popkorn-Kokice-Bijeljina” nalazi se nedaleko od zgrade Osnovnog suda.

____________________________________________
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.