“Od Baha do Sevdaha” – koncert Siniše Pajića u Bijeljini /VIDEO/

Istaknuti bijeljinski muzički umjetnik Siniša Pajić, profesor solo pjevanja u Muzičkoj školi ugrijao je u ovim decembarskim danima raznovrsnim muzičkim repertoarom srca onih koji su prisustvovali koncertu “Od Baha do Sevdaha”. Koncert je održan u Centru za kulturu “Semberija”.

Istaknuti bijeljinski muzički umjetnik Siniša Pajić, profesor solo pjevanja u Muzičkoj školi, svoje pjevačke početke vezuje za hor „Srbadija“. Solo pjevanje je studirao u klasi profesorke Radmile Smiljanić, srpske operske primadone.

Ušao sam u 13-u godinu svog radnog staža, kaže Pajić govoreći o svom profesorskom angažmanu u Muzičkoj školi. Priznaje da nikada nije razmišljao o tome da se bavi operskim i solo pjevanjem, ali …

U karijeri je pjevao na brojnim scenama širom svijeta, dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima i nosilac vrijednih priznanja.

“Od Baha do Sevdaha” …. sve je to na koncertu Siniše Pajića mogla slušati domaća publika koju je ovaj događaj okupio u velikoj sali Centra za kulturu.

Arsen Čarkić, dugogodišnji pijanista i profesor na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci dugi niz godina sarađuje sa Sinišom ali i drugim muzičarima koji su stekli svoju afirmaciju u posljednjih dvadesetak godina. Ističe Čarkić značaj Pajićevog angažmana na uzdizanju kulture kroz organizaciju ovakvih koncertnih sadržaja.

Da je ljudima neophodno ponuditi nešto drugačije stava je Siniša Pajić, koji je na čelu Udruženja “Muzički umjetnici Semberije”. Upravo je ovo udruženje u posljednjih nekoliko godina Bijeljincima priredilo nekoliko jedinstvenih događaja, poput i ove decembarske koncertne večeri.

Prepoznatljiv kao izvođač različitih žanrova, Pajić na koncertu, uz pratnju nekoliko prijatelja, vrhunskih umjetnika, izvodi popularne arije, romanse, starogradske kao i narodne pjesme obrađene u novom ruhu.

Upravo je repertoar koncerta “Od Baha do Sevdaha” bio glavna teza koja je povezala i na jednom mjestu okupila ljubitelje različitih muzičkih žanrova.

Umjetnički rad Arsena Čarkića karakterišu ne samo brojni resitali, solistički i koncerti s orkestrom, već i veliki broj kamernih nastupa, dok je njegovo iskustvo dirigenta mješovitih i muških sastava i ansambala bogato nagrađivano na horskim takmičenjima. Osim toga, komponuje, snima, izvodi, aranžira i producent je filmske i festivalske muzike. Nastupao je sa poznatim imenima, orkestrima i sastavima muzičke scene Balkana i svijeta Ističe Čarkić da nije često u prilici da učestvuje na koncertima poput ovog i napominje da je ovo i za njega poseban izazov.

Podsjetimo, Siniša Pajić je 2014. godine organizovao i koncert ”Veče sa prijateljima” koji je naišao na veliki odziv publike.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *