Obuhvat djece u vrtićima na području Bijeljine 35 odsto /VIDEO/

Odjeljenje za društvene djelatnosti izradilo je analizu stanja u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja na području grada Bijeljina za 2021./2022. godinu.

Ova analiza pokazuje da je u Gradu Bijeljina u posljednje vrijeme značajno povećan obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem i trenutno se taj obuhvat kreće oko 35 odsto, rečeno je na posljednjoj sjednici Skupštine Grada, na kojoj se i govorilo o stanju u ovoj oblasti.

Na području grada Bijeljina radi 19 privatnih predškolskih ustanova, te jedna javna Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” koji ima pet objekata, a šesti je u pripremi. U Vrtiću “Čika Jova Zmaj” trenutno boravi oko 800 djece, što u redovnom programu, ali i u programu za pripremu djece u godini pred polazak u školu koji realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Vujanović ističe da je ovih dana potpisao i sporazum o saradnji sa predstavnicima Javne predškolske ustanove iz Novog Sada u kojoj trenutno boravi oko 17.500 mališana koji u ovoj ustanovi borave besplatno.Ovo je naglašava on cilj kome treba težiti i u gradu Bijeljina.

Analiza je predvidjela i određene ciljeve u oblasti predškolskog vaspitanja i obrazovanja koje treba sprovesti u djelo u narednom periodu. I dalje se s razlogom stavlja akcenat na veći obuhvat djece predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem.

Kako je predočeno u Analizi koju je i usvojila Skupština Grada Bijeljina Bijeljina bilježi blagi porast obuhvata djece predškolskim vaspitanjem zahvaljujući sprezi privatne i društvene inicijative i podršci republičke i gradske vlasti kroz pripremni program u godini pred polazak u školu. U ovoj analizi, se ističe i da je interesovanje roditelja za bilo koji vid pomoći za uključivanje djece u vrtiće svakim danom sve veći i da se poseban akcenat stavlja na uključivanje djece iz ruralnih sredina, prigradskih naselja i djece iz socijalno ugroženih porodica.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *