Obilježena hramovna slava u Mezgraji kod Ugljevika

U Mezgraji, kod Ugljevika, danas je obilježena hramovna slava – Prenos moštiju svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana u istoimenoj crkvi.

Starješina hrama protojerej-stavrofor Milan Topić čestitao je svim parohijanima slavu, te poželio da ovaj svetitelj uvijek štiti sve vjernike i mještane ovog kraja.

“Živimo u vrijeme iskušenja i pandemije. Neka nas Sveti Stefan sačuva i da da uvijek budemo pod njegovim pokroviteljstvom”, poručio je Topić.

Hramovnoj slavi prisustvovao je i načelnik opštine Vasilije Perić koji je poglašen za dobrotvora ovog hrama, te je najavio još snažniju podršku SPC.

“Mezgraja je rubno područje, a u proteklom periodu potrudili smo se da obezbijedimo pristojne uslove za život. Na ovim prostorima je naša pravoslavna vjera zasijala u svojoj punoći još od srednjeg vijeka od izgradnje Manastira Tavna koji je vijekovima duhovno utočište”, rekao je Perić novinarima.

Služen je i parastos za osam poginulih mještana, boraca Vojske Republike Srpske i tri civilne žrtve rata iz Mezgraje.

Zahvalnice za aktivno učešće i podršku životu ove parohije dobila je Boračka organizacija Ugljevika i zaslužni pojedinci.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *