Obilježen Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara /VIDEO/

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara koji se obilježava 12. maja u Bijeljini je upriličen niz aktivnosti. Video projekcijom na zgradi Bolnice „Sveti Vračevi“  sinoć je svečano najavljen početak  obilježavanja ovog međunarodnog dana, a ispred Doma zdravlja u Bijeljini danas su organizovani besplatni preventivni pregledi.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Ugljevik i Lopare koje broji oko 400 članova tradicionalno je obilježilo 12. maj uz poruku da se u sestrinstvo malo ulaže, a one su najbrojnija radna snaga u zdravstvu.

Na punktu ispred Doma zdravlja upriličeni su besplatni preventivni pregledi gdje su danas med. sestre promovisale vakcinaciju protiv covida-19 i sugrađanima mjerile šećer u krvi, holesterol i krvni pritisak.

Obilježavanje međunardonog dana medicinskih sestara i tehničara u Bijeljini je sinoć počelo simboličnom video projekcijom. Na zgradi bolnice bilo je ispisano “Ako si spasio jedan život heroj si, ako si spasio stotinu, sigurno si medicinska sestra ili tehničar.” Danas je ispred bolnice organizovana pokazna vježba zbrinjavanja hitnih stanja. Do sada su medicinske sestre 12. maj uvijek obilježavale i zajedničkom proslavom, međutim zbog pandemije virusa korona ona je ove godine izostala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *