Obilježen Dan rudara, u penziju ispraćeno 117 radnika

Rudnik i termoelektrana /RiTE/ “Ugljevik” obilježio je danas Dan rudara i krsnu slavu – Svetu velikomučenicu Varvaru, a tom prilikom svečano je ispraćeno u penziju 117 radnika.

Rukovodilac Radne jedinice Rudnika “Ugljevik” Rade Kosanović čestitao je kolegama Dan rudara i krsnu slavu Svetu velikomučenicu Varvaru, uz ocjenu da su u ovoj godini ostvareni dobri rezultati, uprkos brojnim izazovima.

“Rudnik `Ugljevik`, i pored toga što funkcioniše u jako složenim uslovima eksploatacije koji su uzrokovani poremećajem na tržištu robe i usluga, ispunio je plan proizvodnje uglja od oko dva miliona tona”, naveo je Kosanović, te zahvalio radnicima za dobre rezultate.

On je izrazio očekivanje da će u narednoj godini doći do nastavka investiranja u rudarsku opremu.

“S obzirom na obim poslova koji nas očekuje u narednom periodu, očekujemo ulaganje u rudarsku mehanizaciju uz pomoć `Elektroprivrede` i Vlade Republike Srpske”, rekao je Kosanović.

Na važnost investiranja ukazao je i izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj rudnika Dragiša Vidaković, koji je istakao da je aktuelna situacija u svijetu najbolje pokazala važnost i neophodnost postojanja rudnika.

“Veoma je važno da rudnici budu stabilni, jer će oni biti oslonac za proizvodnju električne energije u Republici Srpskoj. Vlada Republike Srpske već je pokrenula niz aktivnosti da se podstaknu investiranja, što je nama neohodno, posebno kada je riječ o otvaranju novog kopa”, rekao je Vidaković.

On je dodao da nova oprema već pristiže u Ugljevik.

“Ovih dana dobijamo novi bager, očekujemo u narednoj godini nabavku osam dampera i još jedan bager, što će nam dugoročno obezbijediti stabilnost u radu, a ujedno energetsku stabilnost Republike Srpske”, istakao je Vidaković i uz tradicionalan rudarski pozdrav – “Sretno!”, još jednom čestitao Dana rudara.

Radivoje Popović, koji odlazi u penziju sa radnog mjesta dispečera tehnološkog procesa, rekao je da je počeo kao bagerista, te da iz RiTE “Ugljevik” nosi najljepše uspomene.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i Youtube kanalu – www.ntvarena.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *